De bedrijven, verenigingen , particulieren die  Stichting Reyntje hebben geholpen het afgelopen jaar.


 

 

Cheque van het Monuta Charity Fund Terneuzen voor het Marsepein Dans Festijn.


Een Speelmiddag vol Samenwerking.

Zaterdag 15 juni 2013.We hadden vandaag een bosmiddag gepland met kinderen en om half 2 zijn we met zijn allen doorgereden naar het bos.

Bij het bos aangekomen zagen wij 5 mensen bij de bankjes zitten, toch maar even kijken dus waarvoor ze er zaten, en ja hoor ze waren daar voor ons! 
De dames van het Monuta Charity Fund Terneuzen hadden een mooie cheque voor ons meegenomen met een bedrag van wel € 2000,-  voor Het Marsepein Dans Festijn in december die Stichting Sinterklaas Hulst samen met Stichting Reyntje en Stichting Steunpunt Terneuzen organiseert voor de kinderen van deze beide stichtingen, dit komt natuurlijk erg goed van pas!

Dankzij de unieke samenwerking tussen deze 3 stichtingen en Monuta, kunnen wij met zijn allen, net weer iets meer betekenen tijdens een heel speciale tijd voor kinderen.

Speciaal voor de kinderen van deze stichtingen, bied Stichting Sinterklaas Hulst een extra voorstelling aan.

Iets te kunnen aanbieden, waardoor vele gedachte weer eens even op een andere manier kunnen worden beleefd.
De uitreiking gebeurde namens Monuta door Renata Riemens Robijn, en voor de samenwerkende stichtingen waren Jean Paul Mahu, Freddy de Burger, Alex en Remke Eggermont aanwezig.

Na een plechtig momentje en een mooie foto hadden ze ook nog ijsjes voor ons klaarstaan, gekregen van het Melkhuisje uit Terhole. 

Cheque van het Financiële Huis voor Stichting Reyntje

NL Doet dag groot succes!

Zaterdag 16 maart 2013 waren de vrijwilligers voor Stichting Reyntje al vroeg uit de veren voor de jaarlijkse NL Doet dag van het Oranje Fonds. Al om zeven uur kwam Jan Stam met zijn graafmachine om sleuven en gaten te graven. De uitbreiding van de wilgentenen hut en een stevige afscheiding tussen het speelveld en het voetbalveldje stond op het programma.

De sterke mannen hadden ‘s ochtends al veel werk verzet, maar konden best nog wat hulp gebruiken! De kinderen hebben flink geholpen met de aanvoer van het materiaal voor de wilgentenen hut. Het waren best dikke takken en de kinderen sleurden ze samen van de aanhanger tot aan de hut achter in de tuin. Ze hielpen met takken knippen en plaatsen rondom de bestaande hut. Rond drie uur was iedereen wel aan een pauze toe. . Daarna mochten de kids zelf kiezen of nog buiten helpen of spelen of gezellig binnen knutselen. Vandaag mochten ze kuikentjes maken in een nestje. Dat zag er toch weer leuk uit!

Ook Casey Xavier van het Financiële Huis uit Terneuzen stak zijn handen flink uit de mouwen. Als klap op de vuurpijl kwam hij ook nog een cheque van 350 euro aan Stichting Reyntje uitreiken. Wij zijn blij dat de speelmiddagen van Stichting Reyntje zoveel waardering van de bedrijven uit de omgeving opleveren. Daarmee kunnen we weer door!

Chevy’s Frituur uit Hulst heeft de frietjes voor de hele groep gesponsord. Er is heerlijk van gesmuld. Ook hartelijk dank aan Chevy. Een smakelijke afsluiting van een geweldige dag. Het resultaat van alle inzet voor de NL Doet dag mag er zijn. Een prachtige stoere afscheiding en een enorme wilgentenen hut waar de kids heerlijk in kunnen spelen, maar vooral weer blije en voldane gezichten. Alle vrijwilligers en sponsors ontzettend bedankt voor de inzet! 
Opbrengst Kerstmarkt 2012 van de Antoniusschool Axel
 
Stichting Reyntje is voorgedragen als goed doel door Cindy Staal die haar collega's erop attendeerde. Zij vertelde wat Stichting Reyntje allemaal doet in Oost-Zeeuws-Vlaanderen.
Onze vrijwilligster Joëlle  heeft tijdens de Kerstmarkt uitleg gegeven. De infoboekjes van de Stichting lagen ter inzage. 
 
Er komt maar liefst € 705  onze richting op !
 
Cindy Staal – van Meelen van de Antoniusschool in Axel:

'Beste mensen, Allereerst bedankt voor jullie aanwezigheid op de kerstmarkt op de Antoniusschool in Axel. Wij kunnen jullie melden dat de winst van de markt € 705,- bedraagt! Wij zijn er van overtuigd dat jullie met dit bedrag mooie dingen kunnen doen. Het bedrag wordt zo snel mogelijk overgemaakt op jullie rekening. '
 
Lieve mensen van de Antoniusschool: Hartstikke bedankt!

Wij gaan hiermee weer heel wat kinderen blij maken.
 


 
 
 
Koopcoach doneert Cheque van 1000 euro!
 
Koopcoach opent deuren van nieuw Dudok pand .
Aan de Guido Gezellestraat 15 in Terneuzen staat sinds kort het nieuwe kantoor van Koopcoach. Het is een prachtig pand in Dudokstijl, een bouwstijl waar Otto en Dingena zeer gecharmeerd van zijn. Het gebouw doet denken aan de vroegere Esso tankstations. Het heeft Dingena Tromp, eigenaar van Koopcoach, wel wat bloed zweet en tranen gekost om de bouwvergunning rond te krijgen. Maar ze heeft haar droom verwezenlijkt en kan met trots haar klanten in het nieuwe kantoor ontvangen. Koopcoach is actief op de woningmarkt met professionele taxaties, onafhankelijk aankoopadvies en de tijdelijke verhuur van woningen, die lang te koop staan. Vooral de verhuur van gemeubileerde woningen is de laatste jaren enorm gegroeid. Dingena en Otto vonden het leuk om aan de feestelijke opening een schenking aan een goed doel te koppelen. Stichting Reyntje kennen zij van het Business netwerk BNI-De Vliegende Hollander waar Koopcoach ook lid van is. In plaats van een cadeau vroeg Koopcoach daarom aan de gasten een gift voor Stichting Reyntje. De kinderen van Reyntje hebben op een speelmiddag hun best gedaan om het nieuwe kantoorpand mooi na te maken. En dat is gelukt. De gulle giften van de gasten verdwenen soepel in de speciale Koopcoach-doos. De actie heeft een cheque van € 1000 opgeleverd. Stichting Reyntje heeft de cheque inmiddels in ontvangst mogen nemen tijdens een speelmiddag in het Speelbos in Clinge. 
Hartelijk dank hiervoor!
 

 
Cheque van € 1040 
van Hampshire Hotels Churchill, Terneuzen
 
Zaterdag 29 september 2012 ontving Stichting Reyntje een cheque uit handen van Stefan Elzevier en Jack Stoffels van de Hampshire Hotels – Terneuzen’. Ter ere van de opening van het hernieuwde Restaurant Rosaura doneerde het restaurant € 2,50 van elk openingsmenu aan Stichting Reyntje. De cheque van maar liefst  € 1040, - werd overhandigd tijdens een speelmiddag bij één van de sponsors van Stichting Reyntje, Het Melkhuis in Terhole. Een ideale omgeving voor een speelmiddag.  Stefan en Jack wilden natuurlijk graag met eigen ogen zien waar hun donatie terecht is gekomen. Daarom kwamen ze graag naar de boerderij op deze speelmiddag. Stefan legt uit waarom Hampshire een goed doel heeft gekoppeld aan de opening: ‘Wij zijn ook ieder jaar hoofdsponsor van de Tragelgames. We willen als Hampshire Hotels Terneuzen graag Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Als wij een vereniging of stichting een hart onder de riem kunnen steken, doen we dat graag. We vinden het mooi wat Reyntje voor elkaar krijgt. 
Jack en Stefan genoten van het enthousiasme van de kinderen en vertelden en passant over het nieuwe restaurant Rosaura: ‘We zijn zeer tevreden met het neergezette resultaat. Het restaurant loopt erg goed. Veel gasten komen regelmatig terug om te genieten van het heerlijke eten, het sfeervolle restaurant en natuurlijk het prachtige uitzicht over de Westerschelde. Het is en blijft een prachtig plekje.’  
Stefan en Jack vonden het ‘in één woord geweldig’ om op de speelmiddag te zijn: ‘Het is prachtig om te zien hoe de kinderen genieten. Een aanbeveling voor iedereen!’ Dankzij het Hampshire Hotel - Churchill hotel kan Stichting Reyntje weer vier speelmiddagen organiseren. Waarvoor heel hartelijk dank. En de kinderen…, die speelden  weer lekker door!